Faydalı Sağlık Bilgileri

Sağlığınız en değerli hazinenizdir. Onu korumak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.
Sağlığınız için öneriler iMagazin'de!


Faydalı Bilginler!

Kalbiniz!


Kalbinizi korumak için günde bir saat egzersiz yapmalı veya haftanın bir günü spora zaman ayırmalısınız. Ayrıca sigara içiyorsanız, en önemli riski vücudunuza taşıyorsunuz demektir.

Dişler!


Dişlerinizi fırçaladığınızda diş etleriniz kanıyorsa, öncelikle diş hastalıklarının habercisi olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca, yapılan araştırmalar diş etindeki kan akışının, damardaki kan akışıyla bağlantısı olduğunu gösteriyor. Kalp hastalılarına yakalanma riskiniz artıyor.


Dik Oturun!


Araştırmacılar, boyundaki kasların, beyindeki kan basıncını kontrol eden bölümle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtiyorlar. Eğer boynunuz basınç altında olursa, kan basıncınız yükselir. Bu yüzden dik oturun.

Kahvaltı!


Kahvaltı yapmak bağırsaklarınızı çalıştırır. Özellikle lif içeren besinlerle yapılan kahvaltı bağırsakları harekete geçirir ve kabızlık sorununu engeller. Yemeklerden sonra şişlik hissetmek normal değildir. Bağırsaklarda bir sorun olduğunun göstergesidir.

20 Defa Çiğneyin!



Yiyecekleri iyi çiğnemek, sindirim sistemi açısından oldukça yararlıdır. Çiğnemeden yutulan yiyecekler, mideyi yorar. Özellikle kilo sorununuz varsa, lokmaları 20 defa çiğneyerek öğütün.

Sigarayı Bırakın!


Günde 1 sigara içseniz bile, ortalama 4000 kimyasalı damarlarınıza göndermiş olursunuz. Regl döneminiz yakınken veya reglken sigarayı bırakın. Yapılan araştırmalar, bu dönemde sigarayı bırakmanın daha kolay olduğunu gösteriyor.
You have read this article with the title Faydalı Sağlık Bilgileri. You can bookmark this page URL http://noemikiedi1s.blogspot.com/2011/05/faydal-saglk-bilgileri.html. Thanks!

No comment for "Faydalı Sağlık Bilgileri"

Post a Comment