Tuna Balıklı Salata

Kıtır ekmekli, yeşil zeytinli, tuna balıklı nefis salata tarifi iMagazin'de! 
Öğle ve akşam yemekleriniz için sağlıklı ve doyurucu bir seçenek.


Malzemeler,

3 dilim tost ekmeği

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 kutu tuna balığı konservesi

10 adet yeşil zeytin

2 yemek kaşığı konserve mısır

1 adet salatalık

1 adet küçük boy kuru soğan

1 adet domates

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı,

Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp fırın tepsisine dizin.

Üzerinde zeytinyağı ve kekik gezdirin.

170 derece fırında 10 dakika pişirin.

Sürenin sonunda ekmekleri fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

Salatalık, soğan ve domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Balık konservesinin yağını bir kâseye alın.

Balık yağının üzerine limon suyu ve tuz ilave edip iyice karıştırın.

Salata kâsesine tüm malzemeleri alıp karıştırın.

Bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment