Tarçının Faydaları

Tatlılarda ve yemeklerde kullanılan tarçının faydalarını biliyor musunuz?

Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla elde edilen tarçının pek çok yararı vardır.


Kavanozda Saklayın

Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır.

İştah Açıcı

Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.

Mideye iyi gelir

El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.

Direnci Arttırır

Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.


Adet Öncesi

Adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Cinsel isteği arttırır.

Şeker Hastalarına

Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.

No comments:

Post a Comment