Ballı Tavuk

Damak tadınızda yeniliklere açıksanız Çin usulü ballı tavuk tarifini deneyebilirsiniz. Baharatlarla marine edilmiş ballı tavuk tarifi iMagazin'de!


Malzemeler,

500 gram tavukgöğsü

3 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı soya sosu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı köri

Yarım portakalın suyu

1,5 su bardağı su

1 adet kuru soğan

Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kekik, yeşillikler


Hazırlanışı,

Tavukgöğsünü parmak kalınlığında doğrayın.

Derin ve yayvan bir kaba; bal, soya sosu, karabiber, tuz, kekik, köri, portakal suyunu alın.

İyice karıştırıp tavuk etlerini kabın içine alın.

20 dakika bekletin.

Sürenin sonunda tavuk etlerini terbiyenin içinden süzüp alın.

Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.

Kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın.

Kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve içine soğanları ekleyin.

Soğanların kokusu çıkana kadar kavurun.

1,5 su bardağı su, terbiye sosu, mısır nişastasını soğanın üzerine ekleyip karıştırın.

Bir taşım kaynattıktan sonra tavukları içine ekleyin.

5 dakika daha pişirmeye devam edin.

Servis tabağına yıkanmış yeşillikleri dizin.

Ballı tavuğu yeşilliğin üzerine yerleştirin.

Bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.
You have read this article with the title Ballı Tavuk. You can bookmark this page URL http://noemikiedi1s.blogspot.com/2011/03/ball-tavuk.html. Thanks!

No comment for "Ballı Tavuk"

Post a Comment